15-03-06

All's well that ends well...

Eindelijk, het onwezenlijk ver weg lijkende telefoontje kwam vlak na de middag.

"Mijnheer, we hebben goed nieuws voor u. De operatie is goed verlopen en Mevrouw ligt op de uitslaapkamer."

"Is alles ok? Geen complicaties, geen onverwachte zaken die toevallig aan het licht zijn gekomen?"

"Neenee, maakt u zich maar geen zorgen. De artsen zijn zeer optimistisch voor wat betreft het verdere verloop van de genezing."

"Wanneer denkt u dat we haar kunnen bezoeken?"

"Dat zal hoogstwaarschijnlijk pas vanaf morgen zijn. Gun haar nu nog maar wat rust, dat kan ze wel gebruiken."

"Dank u wel hoor!"

"Graag gedaan, mijnheer." ...klik.

Zo ongeveer ging het telefoontje dat ik had met de desbetreffende contactpersoon van het ziekenhuis. Het is vreemd, maar net gisteren kreeg ik van een vriend die arts is en samen met me rechten studeert, te horen dat ik -als we het niet erg vonden- de bloed- en andere waarden wel naar hem mochten doorsturen. Dan zouden hij en enkele collega's de relevante informatie wel eens objectief 'secondly' opiniëren.

"En als het echt te erg is of wordt, dan halen ze hem (de milt) er wel uit.", zei hij nog. Het toeval, of eerder , de medische staf van het ziekenhuis had echter een dag eerder reeds besloten het getraumatiseerde en nog steeds lekkende orgaan te verwijderen.

U denkt misschien; "Zomaar organen wegnemen, zonder er eentje terug in te steken, gaat dat zomaar?" Wel, natuurlijk niet als het om een hart of een stel zwartgeblakerde rokerslongen gaat, maar bij een milt is dat eigenlijk geen probleem. Achteraf moet je wel een aantal geneesmiddelen en vitaminen ter compensatie blijven nemen, maar het andere alternatief, de koffietafel, sprak ons niet zo aan.

Wij zijn dus voorzichtig gelukkig, kan ik wel stellen en dat uit zich meteen in mijn gedrag merk ik: de onrust is weg, de glimlach is terug, net zoals de hoop. Laat nu nog één iemand durven zeggen dat moeders géén sterke mensen zijn en dat moederdag eigenlijk een overbodige dag is! Vanaf nu is het bij ons elke dag moederdag! (dat had het al altijd moeten zijn, maar soit ;o))

Dus, zoals de titel al aangaf; "All's well that ends well.", en daar trekken we ons aan op, daar kan u op rekenen!

Maak er nog een mooie dag of nacht van en tot schrijfs!

Groetjes, Peter, xxx

22:40 Gepost door Yours truly, Peter, still in Wonderland... | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat een goed nieuws ... :-)))) ! fijn hé zeg ... :-)))))) !

Gepost door: klaverke | 16-03-06

De commentaren zijn gesloten.