25-03-06

Hoe kleine dingen grote gevolgen kunnen hebben, over de bloemetjes en de bijtjes en het ontstaan van u en ik...

'Hmmm, niets spectaculairs', zie ik u al denken, 'die foto.' Maar als ik u nu vertel dat wij allen zo zijn begonnen, een piepklein, onooglijk zaadcelletje dat z'n uiterste best doet om toch maar binnen te dringen in die reusachtige, maar zeer aanlokkelijke eicel van de vrouw...Gaat er dan een lichtje branden?

Jawel, dit is een speciale opname van net het moment van bevruchting; het zaadcelletje racet als een Michael Schumacher naar de eicel en als overwinningsprijs wordt ie toegelaten, althans, het hoofdje van de zaadcel, want dat breekt af...het staartje heeft immers verder geen nut bij de ontwikkeling van wat dan een bevrucht eicelletje is...

Zo zijn we allemaal begonnen, lieve lezers, net zoals marmotten, reuzenpanda's, honden, katten, u noemt het maar....Uit al die miljoenen, ja zelfs miljarden zaadcellen was diegene die u maakt tot wie u bent, de eerste...ik word daar stil van ("oef, gelukkig", zie ik sommigen al denken ;o)) Wat een wonderbaarlijke wereld toch...

Meer had ik eigenlijk niet te melden, dit wou ik gewoon even met u delen....

Tot schrijfs, lieve lezer, en blijf genieten van dat ding dat we weekend noemen!! ;o)

 

18:24 Gepost door Yours truly, Peter, still in Wonderland... | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik weet niet wat te zeggen amai, dit overvalt me echt, ik zit dus nu wel echt met mijn mond vol tanden en waterige oogjes (oeps) ne vent die zijn emoties laat zien (maar moet kunnen vind ik) en jahoor dit is het begin van alles en toch zeker wat vandaag betreft, voor de gelovigen onder u als ge het afscheurblaadje van de Druivelaar bekijkt, thanks en het is gemeend hoor elk woord :-)

Gepost door: Tristan | 25-03-06

de mensen staan daar niet meer bij stil.... Maar we leven echt in een wonderlijke wereld, jammer dat tegenwoordig veelal de slechte dingen in de kijker worden gezet.
Af en toe even stilstaan bij de kleine dingen kan je een groots gevoel geven...dankje ;-)

Gepost door: zuchtje | 26-03-06

Hmm Wel altijd grappig hoe mannen het voorstellen alsof die zaadcel het belangrijkste onderdeel is.. Ik identificeer mij eerder met de eicel, hoor.. Ik bedoel, voor hetzelfde geld was het een van de andere 200.000 die rijpte en loskwam.
Laat ons vooral niet vergeten dat het eicel en zaadcel SAMEN bepalen hoe we eruit zien/zijn.. Just to set the record straight..

Gepost door: Little Witch | 27-03-06

De commentaren zijn gesloten.