14-05-06

 Aangenaam genietend...

 

 

 

 

 

 

 

 

‘llo lieve lieden,

 

Yep, we’re back, maar of het ‘in full force’ gaat zijn, dat is nog maar de vraag…Het is en blijft namelijk razend druk. Doch, de Gezamelijke Gedachten vonden dat een kleine update van de laatste weken wel gerechtvaardigd was, en daarmee leest u nu wat u nu leest (dat is de logica zelve, dus dat behoeft verder ook geen uitleg)

Druk, jawel..dat was het, want er was een deadline te halen, namelijk die van de ondertussen redelijk beruchte ‘Rechtsmethodologie’. En jawel, ze is op tijd afgeraakt, zoals ik het wou, met een inhoud zoals ik die wou en een lay-out zoals ik die graag had. Spijtig dat bibliografieën opstellen zo aan regeltjes gebonden is (elke punt, komma, spatie telt), of ik had die ook aan m’n grillen onderworpen. Normaal onderwerp ik niet zo vaak, maar af en toe kan het wel’s opluchten, en  dat brengt me bij de opluchting nadat deze taak, die al véél te lang in m’n hoofd ronddwaalde, eindelijk ergens in een vrijdagnacht in de emailbox van de betrokken assistent terechtkwam, enkele uren later gevolgd door de hard-copy, die op het secretariaat belandde. Ik was blij dat ik m’n geesteskind kon afgeven, want dat betekende tijd voor andere zaken, zaken die wat leuker zijn, en eindelijk ook tijd om die examenrooster ’s te bekijken.

Ondertussen druk bezig met me in te werken op m’n nieuwe kantoor, waar ik een fijne puzzel in handen kreeg, namelijk ‘Pas de volgende tweehonderd namen bij de juiste gezichten/mensen’.  Héél fijne puzzel, al is voornamelijk het stukje van mijn departement voor mij van direct belang, maar het is natuurlijk fijner als je de volledige acht verdiepingen kent, want je loopt wat af op een dag.

Ik moet toegeven dat ik het gevoel heb alsof ik met m’n k*nt in de boter gevallen ben, ik ben omringd door fijne, jonge mensen met een even geschift gevoel voor humor (de meeste toch, en voel me echt welkom) Het werk zelf is bijzonder gevarieerd en je wordt onmiddellijk betrokken in grote projecten, wat ik wel belangrijk vind. Wat ook belangrijk is, maar niet van ‘levensbelang’ is het feit dat er ongelooflijk ‘schoon’ volk werkt, van overal…Op mijn departement zitten ongeveer vijftien verschillende nationaliteiten, zonder overdrijven, en het cliché van die Italiaanse vrouwen…sorry, maar ik kan het niet ontkrachten ;o))

Afijn, dit maar om te zeggen dat ik het er erg naar m’n zin heb, en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik hier de laatste tijd zo weinig vertoefde, ik moest namelijk heel wat inwerkingslectuur verwerken, en zodoende was ik de afgelopen twee weken wel constant bezig. En als ik al niet bezig was met mezelf inwerken in bepaalde projecten, procedures en diets meer, zat ik wel gezellig op de koffie bij iemand uit Antwerpen, jaja….jij daar, I’m talking about you ;o)) Aangezien ik geen koffie drink mag u deze laatste zin interpreteren zoals u wil, ik onthou me wel van elk commentaar ;o)

Ondertussen zit er terug een soort fijne regelmaat in m’n leven die de voorbije maanden compleet zoek was, ofwel was er wel regelmaat, maar was ze allesbehalve fijn, ofwel gebeurde er iets fijns , dat dan alle regelmaat die je ervan zou willen ervaren, ontbeerde. Noem het gerust woelige tijden, maar die zijn dus ondertussen (touch wood) verworden tot een gezellig kabbelend leven, waarbij ik weer kan focussen op dingen waar je stressfactor niet van in het rood springt…een gevoel trouwens dat ik iedereen kan aanbevelen.

Vandaag zit ik dus met tennis in m’n hoofd, om redenen die hier verder niet toe doen…lang geleden dat tennis nog’s in m’n hoofd heeft gezeten, maar wederom, wel aangenaam…Schermen, mijn ‘dada’ zit ook weer terug in m’n hoofd (en in m’n armen) na veel te lange afwezigheid en god, wat doet het deugd, en als kers op de taart is er straks op Canvas tijdens de sportnamiddag nog een item over het vrouwen-sabeltornooi in Gent. Kijk, het zijn van die kleine dingen waar een mens (in casu, ‘ik’) gelukkig van wordt. Net zoals een party op een boot op een zaterdagnacht (met goeie wijn, alhoewel ik de laatste twee glazen beter had vervangen door water, kwestie van nog wat stemgeluid over te houden, jawel, van wijn verlies ik nogal snel m’n stem, zeker als ik nog’s harder moet praten om me verstaanbaar te maken). Bootparty dus, en dan nog twee fijne clubs eerder die nacht, en dat allemaal in fijn, charmant gezelschap, meer moet dat voor mijn persoontje op dit moment niet zijn…Al heb ik me wel een hele tijd afgevraagd hoe die ‘gloss’ nu eigenlijk smaakt ;o))

Kortom, mijn leventje krijgt terug de vorm (de lay-out) die ik graag heb voor dat leventje, en da’s geruststellend, zeker na de afgelopen tijd. Genieten is terug aan de orde…van kleine dingen, groen aan de bomen, l’eau, zowel die van mij als….uitgaan en meer dan aangenaam verrast worden, nieuwe job die super meevalt, het gevoel dat alles wel in orde komt…

En het gevoel dat er eindelijk ook’s tijd kan vrijgemaakt worden voor het kiezen van kleurtjes en het schilderen van m’n nieuwe appartement..enkele kleuren heb ik al, de rest…dat wordt uitkiezen met iemand die er verstand van heeft, met wie ik op eenzelfde lijn zit en die me nauw aan het hart ligt, het schilderen op zich…dat zal ik blijkbaar niet alleen moeten doen, ontiegelijke geruststelling, de schaakles die er achteraf op volgt (belofte maakt schuld) neem ik er bijzonder graag bij, ’s nog’s extra genieten, vanuit mijn perspectief toch….

Wie dit leest en tussen de regels leest, merkt dat ik gelukkig ben, en is dat niet iets wat we allemaal betrachten? Hoe lang het duurt, en in welke mate, I don’t know, maar dat laat ik aan de toekomst om dat uit te wijzen, want ik weet dat de toekomt daar goed in is…ondertussen blijf ik gewoon genieten van die kleine dingen…alhoewel niet ‘alles’ zo ‘klein’ is ;o) (jaja, dat laatste is weer voor jou daar :op).

Ik hoop dat omstandigheden me toelaten hier snel weer te keren, maar u weet vast wat ik hier op ga zeggen….toekomst, uitwijzen enzo…dus het zal voor mij een even grote verrassing zijn als voor u… maar ik doe m’n best, heb ik een vrij moment dat niet wordt ingenomen door andere fijne dingen, kom ik hier nog wel’s een ‘stream of consciousness’ op deze blog pladijzen…

 

Hopelijk tot soon, lieve lieden en geniet nog van deze zondag en de dagen die er op volgen….

 

Peter

 

 

 

 

 

15:24 Gepost door Yours truly, Peter, still in Wonderland... | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

*** er zijn dingen die voorrang krijgen natuurlijk
bloggen is maar een hobby hé Peter
nog een prettige zondag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-05-06

.... ik ben 'de gloss' ergens verloren ... en het waren dus allemaal vervangglossjes die niet zo superlekker waren ... ;-)

X

Gepost door: A** | 14-05-06

Ik ben nog eens hier geraakt... maak er een prettig weekend van .
Zo te lezen gaat je nu alles voor de wind..... houden zo!! :-))
Maar je mag me natuurlijk nog altijd komen bezoeken hé. ;-)
Liefs Ingeborg

Gepost door: Ingeborg | 19-05-06

De commentaren zijn gesloten.