03-09-06

Een getekend elfje...

 
 

Kies hier uw favoriete elfje...

 

Mijn voornemen was om een ganse vrijdagavond uitzonderlijk te besteden aan ‘niets doen’. Dat voornemen werd op donderdag zorgvuldig in de kiem gesmoord door de vraag of ik zin had om op die bewuste vrijdagavond iemand te vergezellen op een avondje uit…Mijn ‘ja’ was geheel te wijten aan het feit dat  a) ik die persoon wel mag en b) ze anders niet zou gaan wegens schrik om in het donker te rijden en zeker in ‘onbekend territorium’ (ik weet het, het is moeilijk denkbaar, maar er bestaan dus nog grotere auto-woossies dan mezelf ;o)) Ik had de stad ‘Leuven’ horen vernoemen, dus ik dacht dat we naar één of ander studentikoos café gingen….Boy, how wrong could one be…

Mijn alarmbelprocedure werd opgestart IN de wagen, toen ontsnappen reeds onmogelijk was, en ik te horen kreeg dat we niet naar Leuf zelf gingen, maar naar een dorpse samenleving in de nabije omgeving van Leuf. U kent het vast wel, een kerkje met een pleintje, enkele huisjes en de bijhorende mentaliteit. (ok, ik generaliseer, en ik wil niemand kwetsen met deze laatste opmerking, maar vergeef het deze stadsjongen, hij weet niet beter ;o))

De conversatie ging ongeveer als volgt:

“Zoef!”

“Wat was dat?”

“DAT was het dorp…”

“Ow, dan zullen we maar terugdraaien.” (x 2)

Tweemaal moeten terugdraaien vooraleer we…’het’ gevonden hadden. ‘Het’ bleek allerminst een café te zijn, al zeker niet studentikoos (dat was ook absoluut niet noodzakelijk voor een fijne avond, maar soit), en de oprijdende wagens met begeleidend ritmisch gebons deed de verwachtingen smelten als een sneeuwbal in de sauna…Ik hou het bij een poging tot discotheek, verder wil ik het absoluut niet pushen. Populair was het vast en zeker, de tent zat afgeladen vol (het was geen tent hoor, gewoon een, uweetwel, ‘tent’)

Mijn eerste reactie was: “Zullen we nog ‘ns moeite doen om verloren te rijden en per ongeluk in Leuven zelf uit te komen deze keer?”, direct gevolgd door een “Waarom houdt die DJ niet gewoon z’n mond dicht, zoals het een goeie DJ betaamt?”…. Little did I know dat ‘goed’ hier eigenlijk synoniem was voor ‘fout’… foute muziek, foute DJ, fout volk…Het soort foute drievuldigheid waar niet tegenop te tornen viel. Het enige redmiddel –dat helaas pas na heel veel moeite te gebruiken is in mijn geval- was verstand op nul proberen krijgen. Ik deed m’n best, maar had toch een uur of twee hiervoor nodig.

Het verstand was zich al ver van haar hoogtepunt aan het verwijderen toen de man achter de cd’s besloot even ‘gek’ te doen en in één ruk het kabouter-Plop-lied, ‘Zak ’s lekker door’, Bart Kaell, K3 en Clouseau achter elkaar te zwieren… Gelukkig was ik op dat moment al immuun voor dit soort ongein (over de staat van die immuniteit zal ik niet verder uitweiden, behalve dan met te zeggen dat ik mijn objectiviteit in het laatste glas voor die supermegamix had gelaten)

Als ik zeg ‘fout’ volk, bedoel ik ook echt fout volk, maar…dat wil niet zeggen dat het er niet vol liep met knappe –weliswaar foute- boselfjes, waternimfen en dwaallichtjes (of verdwaalde lichtjes, dat kan ook)…Op een gegeven moment, toen ik voor de elfendertigste keer God aanroepen had om me de weg naar buiten te wijzen en een teken te sturen, wandelde er zo’n blond, rijzig elfje voorbij, bitter weinig aan de verbeelding overlatend, en al zeker de tatoeage niet op haar lin***, nee rechterborst.  (nog altijd problemen met links en rechts, damn!) Ik besloot gedurende een fractie van een seconde mij op het monotheïstisch geloof te storten tot ik besefte dat God niet DAT soort humor in huis heeft om een borst-met-tekening (en bijhorende blonde elf) als teken te sturen (het had wel grappig geweest: ‘teken-ing, teken’)... Ze passeerde nog regelmatig (met borsten, tekening en al), maar mijn geloof was definitief om zeep :o). Rond halver zes was de verlossing daar, bleek dat het ‘teken’ waar ik op wachtte gewoon de persoon was met wie ik gekomen was, of hoe het leven toch simpel kan zijn, niet? :o) Het werd een veilige rit huiswaarts zonder akelige dromen achteraf over foute muziekjes, foute danspasjes en foute bindteksten (als u een voorbeeld wenst: “Allé, godverdoemme, stekt die haande in de lucht!!” …-> kan tellen, niet?)

Geen nachtmerries dus, wel het besef wat voor een ‘zottenkot’ het was ;o) En wat dat ‘niets doen’betreft,…wel…dat ‘doe’ ik volgende vrijdag wel ;o)

20:04 Gepost door Yours truly, Peter, still in Wonderland... in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

plots ben ik hartstikke blij dat ik gewerkt heb
tot een uur of half elf
en toen met barstende hoofdpijn
en supermisselijk gevoel
mijn bedstee ruilde voor mijn laptop...
zonder kaëll en consoorten
it was my lucky day blijkbaar ;-)

Gepost door: abnormalia | 03-09-06

Ah je bent terug.... dan maar dadelijk een dikke knuffel...

Vrouwke-1 heeft een knuffeloorlog geopend ,
Ben je klaar?
Stoel vasthouden !!!
We starten:
*KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF*
*KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF*
*KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF*
*KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF*
*KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF*
*KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF*
*KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF*
*KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF*
*KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF*
*KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF* *KNUFF*
Je bent net geknuffeld !
Helemaal, en er is geen ontsnappen aan deze keer !
Dit is een start van een totale *KNUFFEL* oorlog!
Dus knuffel iedereen die je kent !!!
Knuffel al je vrienden, je vijanden misschien , iedereen!!!
Een knuffel, zo klein, en de betekenis zo groot.
Het kan een lach op iemands gezicht toveren.
Dus laten we eens knuffelen op zijn tijd !
Iedereen heeft wel eens een knuffel nodig, ook ik..!
Als je deze mededeling krijgt,
breng het verder naar tenminste 10 blogvrienden,
inclusief de persoon van wie je het gekregen hebt.
Verder wens ik je een fijne knuffeldag..
Zit je nog???

Liefs Ingeborg en nog een leuke dag.

Gepost door: Ingeborg | 04-09-06

De commentaren zijn gesloten.